מרק תירס מהיר וקל
רוצים מרק ואין לכם הרבה זמן? זה המרק בשבילכם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 קופסאות שימורים גדולות של תירס משומר, אפשר להשתמש בתירס קל, כולל נוזלי השימור. אפשר לרסק חלק מהתירס במעבד מזון.
- 4 כוסות מים (נוסף על נוזלי השימור)
- 1-2 כפות אבקת מרק בטעם עוף/ירקות/בצל
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף סוכר
- מעט מלח- אבקת המרק ורוטב הסויה מלוחים
- 1 כפית פלפל שחור
- פלפל אדום אחד או שניים, חתוכים לקוביות קטנות, לא חובה
- כף עד שתיים עלי שמיר, לא חובה
- 2 ביצים
- 2 כפות קורנפלור
- 1/4 כוס מים או יין לבן
אופן ההכנה
- 1. שמים בסיר את כל החומרים חוץ מהקורנפלור ורבע כוס המים/יין לבן. מערבבים ומבשלים 15-20 דקות, בלי מכסה, תוך ערבוב.
- 2. מערבבים את הקורנפלור עם המים או היין עד להמסה, מוסיפים למרק ומביאים לרתיחה.
- 3. טורפים את הביצים ומטפטפים אותן לתוך המרק הרותח, תוך ערבוב נמרץ. מבשלים עוד דקה עד שהמרק מתמלא בנטיפי ביצים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מסירים מהאש ומגישים.