פשטידת תירס ואפונה
מתכון של זושי מפורום וואלה! אוכל. פשטידה במרקם ענני מדהים, שילדים אוהבים וטורפים כמו שדים. הרעיון מגיע מפודינג של תירס מתוק של "נייג'לה", אבל המתכון הנוכחי כבר די רחוק ולא שמן מדי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 ביצים מופרדות
- 1/2 ספל של קמח לבן (כ 60-100 גר')
- 1 יוגורט או שמנת חמוצה או מוצר חלב אחר 200 סמ"ק.
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 300 סמ"ק של חלב 1%
- אפשרי כתוספת:
- תירס מתוק מקופסה מסונן (500 גר') או: 3 כוסות של כל מוצר סנפרוסט שעבר הפשרה במיקרו לכמה דקות: תירס, אפונה, או לחלופין פטריות מטוגנות עם בצל במעט אבקת מרק פטריות..
אופן ההכנה
- 1. מקציפים את החלבונים ואז בנפרד מקציפים את החלמונים החלב היוגורט המלח והקמח.
- 2. מאחדים בזהירות ובתנועות קיפול את שתי הבלילות, ואז מחלקים את הבלילה בהתאם למספר התוספות שרוצים לשים. מאחדים את הבלילה עם תערובת התוספת הרצויה. בעזרת כף יוצקים לתבנית מאפינס (אני השתמשתי בתבניות מסיליקון).
- 3. אופים בחום בינוני כ 25-30 דקות ומצננים מעט מחוץ לתנור, אז, בעדינות מסירים מהתבנית ומגישים לשולחן. כשהילדים יתמכרו, תקפיאו ותפשירו לפי הצורך.