וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת עשבי תיבול

מתכון מתוך הספר "מאכלי ירקות" מאת העורכים של ספרי טיים לייף': "במאה ה–17, כאשר חובר המתכון הזה, נחשבו כל הירקות העליים כ"עשבי תיבול" ומכאן שמו. זהו פיתוח של מירשם פשטידת התרד לבית טיודור, שעדיין נאפות כמותן בחג המולד בפרובנס. על פי המסורת מוגש המאכל כמנה

מתכון מאת: מערכת וואלה

כוסברה. מערכת וואלה!
כוסברה

מצרכים למתכון

  • 500 גר' תרד
  • 500 גר' מנגולד
  • 60 גר' סייגית (chrvil)
  • מלח
  • 300 גר' שמנת לקפה או חלב מלא
  • 300 גר' פרורי לחם
  • 30 גר' אגוזים או שקדים
  • 50 גר' מרגרינה
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 50 גר' צימוקים, שרויים בחלב חם ומסוננים
  • 3 כפות סוכר
  • מוסקט טחון
  • 250 גר' בצק עלים

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את כל העלים במי מלח רותחים למשך 2 דק'. מסננים וקוצצים.
  • 2. מרתיחים את השמנת עם פרורי הלחם ומוסיפים את הירק הקצוץ.
  • 3. מוסיפים את השקדים, המרגרינה, הביצים והחלמונים.
  • 4. לבסוף מוסיפים את הצימוקים, הסוכר וחצי כפית או יותר אגוז מוסקט טחון.
  • 5. מערבבים הכל על אש קטנה.
  • 6. מרפדים תבנית בבצק ושוטחים עליו את תערובת הירקות.
  • 7. מחממים תנור ל-220 מעלות במשך 15 דקות. מכניסים את התבנית ואופים כ-10 דקות. מקטינים את החום ל-180 מעלות ואופים במשך 40-30 דקות.
  • 8. מגישים חם או פושר – עם שמנת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully