וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי תרד

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

פאי תרד (סמדר ולטר). מערכת וואלה!
פאי תרד (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח מלא
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה, קרה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמנת חמוצה/יוגורט/אשל/גיל
  • למלית:
  • חצי קילו תרד טרי (אפשר להחליף במנגולד)
  • או שקית (800 גרם) תרד קפוא
  • 1 בצל לבן
  • 3 שיני שום
  • 5-6 גבעולי בצל ירוק
  • קובייה במשקל כ-150 גרם גבינה בולגרית או צפתית או פטה
  • 1/2 כוס קוטג' / גבינה לבנה מכל סוג
  • 1/2 כוס חלב
  • 3 ביצים
  • 100 גרם גבינה צהובה כלשהי, אפשר שילוב של מה שיש לכם במקרר
  • 1 כפית אורגנו או בזיליקום יבש (לא חובה)
  • מעט מלח (התחשבו במליחות הגבינה) ופלפל שחור או לבן
  • *תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ (לא יותר, הבצק דק), משומנת קלות

אופן ההכנה

  • 1. שמים במיכל מעבד מזון את כל חומרי הבצק ומעבדים בלהב המתכת עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים קרים, אם דביק מידי- מוסיפים מעט קמח מלא. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • 2. בינתיים מכינים את המלית: אם משתמשים בתרד טרי, שמים אותו בסיר בלי מים ומבשלים כמה דקות, עד שהתרד "נובל". סוחטים היטב. אם משתמשים בתרד קפוא, מפשירים לגמרי וסוחטים היטב.
  • 3. קולפים את הבצל והשום ומנקים את הבצל הירוק. קוצצים הכל במעבד מזון (אין צורך לשטוף אותו אחרי הכנת הבצק). מוסיפים את כל שאר חומרי המלית- מהגבינה הבולגרית ועד למלח ופלפל- ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את התרד ומעבדים קצרות, רק שייחתך קצת ולא ייקצץ לגמרי. (אם אין מעבד מזון, קוצצים ידנית את הבצלים והשום, חותכים קצת את התרד ומערבבים הכל יחד).
  • 4. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על נייר אפייה לעיגול הגדול מקוטר התבנית. מרימים בעדינות את נייר האפייה והופכים על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק אל התחתית והדפנות. מחוררים את הבצק עם מזלג. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות. מוציאים ומצננים כמה דקות (לא מכבים את התנור).
  • 5. יוצקים את המלית המוכנה על הבצק. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות ב-200 מעלות, ואז מורידים ל-175 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות, או עד שהבצק שחום והמלית יציבה. מוציאים ומצננים לטמפ' החדר לפני החיתוך, אחרת הפאי מתפרק. אפשר לחמם שוב אחרי החיתוך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully