- 1. שמים במיכל מעבד מזון את כל חומרי הבצק ומעבדים בלהב המתכת עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים קרים, אם דביק מידי- מוסיפים מעט קמח מלא. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
-
- 2. בינתיים מכינים את המלית: אם משתמשים בתרד טרי, שמים אותו בסיר בלי מים ומבשלים כמה דקות, עד שהתרד "נובל". סוחטים היטב. אם משתמשים בתרד קפוא, מפשירים לגמרי וסוחטים היטב.
-
- 3. קולפים את הבצל והשום ומנקים את הבצל הירוק. קוצצים הכל במעבד מזון (אין צורך לשטוף אותו אחרי הכנת הבצק). מוסיפים את כל שאר חומרי המלית- מהגבינה הבולגרית ועד למלח ופלפל- ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את התרד ומעבדים קצרות, רק שייחתך קצת ולא ייקצץ לגמרי. (אם אין מעבד מזון, קוצצים ידנית את הבצלים והשום, חותכים קצת את התרד ומערבבים הכל יחד).
-
- 4. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על נייר אפייה לעיגול הגדול מקוטר התבנית. מרימים בעדינות את נייר האפייה והופכים על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק אל התחתית והדפנות. מחוררים את הבצק עם מזלג. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות. מוציאים ומצננים כמה דקות (לא מכבים את התנור).
-
- 5. יוצקים את המלית המוכנה על הבצק. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות ב-200 מעלות, ואז מורידים ל-175 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות, או עד שהבצק שחום והמלית יציבה. מוציאים ומצננים לטמפ' החדר לפני החיתוך, אחרת הפאי מתפרק. אפשר לחמם שוב אחרי החיתוך.