וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הסייאדיה של מוחמד ברכה

מפלגת חד"ש.

מתכון מאת: rest

צאט עם מוחמד ברכה. מערכת וואלה!
צאט עם מוחמד ברכה

מצרכים למתכון

  • ראש מפלגת חד"ש, מוחמד ברכה, במתכון מושקע לתבשיל דרוזי ביתי ומסורתי שמכיל בד"כ דגים ואורז, ומקבל הפעם טוויסט קטן, כאשר במקום האורז נעשה שימוש בבורגול.
  • חומרים ל6- 8 סועדים:
  • דג לוקוס (ניתן להחליף בכל סוג דגים או פירות ים) במשקל 1-1.5 ק"ג
  • 1.5 ק"ג בורגול גס (חיטה טחונה גס)
  • 1.5 ק"ג בצל
  • מלח ותבלינים טחונים: פלפל שחור, פלפל אנגלי, כמון, אגוז מוסקט
  • שמן זית ושמן תירס.

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הדג לפרוסות בעובי כ- 2 ס"מ.
  • 2. מטגנים "חצי טיגון" את חתיכות הדג בשמן תירס מעורב עם שמן זית בתוך מחבת.
  • 3. מצננים את הדגים על נייר סופג.
  • 4. באותו מחבת ובאותו שמן מטגנים את הבצל, לאחר שחתכנו אותו לחתיכות ארוכות ודקות עד שהבצל מקבל צבע חום- זהוב, מסננים ושמים בצד.
  • 5. מכינים ציר דגים מראש הדג או מדגים קטנים עם ראש בצל, תבלינים ומלח לפי הטעם: מטגנים קצת את המרכיבים הנ"ל בסיר עם שתי כפות שמן זית ומוסיפים כליטר מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • 6. את הבורגול שוטפים ומשרים כחמש דקות במים קרים. מסננים.
  • 7. בסיר קטן שמים את הבצל המטוגן עם רבע כוס שמן זית ומוסיפים אליו את הבורגול המושרה, מטגנים ביחד כשתי דקות.
  • 8. בשלב הסופי: מסדרים בתחתית סיר גדול את הדגים המטוגנים שמים מעליהם מלח ותבלינים לפי הטעם.
  • 9. שופכים את תערובת הבורגול עם הבצל על הדגים ומוסיפים את מרק הדגים החם וקצת תבלינים ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש עד שכל הנוזלים ייספגו ומצננים כ- 10 דקות.
  • 10. להגשה, הופכים את הסיר על צלחת גדולה ומפזרים מעל צנוברים קלויים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully