- 1. חותכים את הדג לפרוסות בעובי כ- 2 ס"מ.
-
- 2. מטגנים "חצי טיגון" את חתיכות הדג בשמן תירס מעורב עם שמן זית בתוך מחבת.
-
- 3. מצננים את הדגים על נייר סופג.
-
- 4. באותו מחבת ובאותו שמן מטגנים את הבצל, לאחר שחתכנו אותו לחתיכות ארוכות ודקות עד שהבצל מקבל צבע חום- זהוב, מסננים ושמים בצד.
-
- 5. מכינים ציר דגים מראש הדג או מדגים קטנים עם ראש בצל, תבלינים ומלח לפי הטעם: מטגנים קצת את המרכיבים הנ"ל בסיר עם שתי כפות שמן זית ומוסיפים כליטר מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
-
- 6. את הבורגול שוטפים ומשרים כחמש דקות במים קרים. מסננים.
-
- 7. בסיר קטן שמים את הבצל המטוגן עם רבע כוס שמן זית ומוסיפים אליו את הבורגול המושרה, מטגנים ביחד כשתי דקות.
-
- 8. בשלב הסופי: מסדרים בתחתית סיר גדול את הדגים המטוגנים שמים מעליהם מלח ותבלינים לפי הטעם.
-
- 9. שופכים את תערובת הבורגול עם הבצל על הדגים ומוסיפים את מרק הדגים החם וקצת תבלינים ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש עד שכל הנוזלים ייספגו ומצננים כ- 10 דקות.
-
- 10. להגשה, הופכים את הסיר על צלחת גדולה ומפזרים מעל צנוברים קלויים.