מתכונים חמים

ריבועי סולת

מתכון פשוט ונטול פלצנות, מהמתכונים הטובים של פעם.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

ריבועי סולת (סמדר ולטר ) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית שמן רגיל
  • 1/2 כפית מלח (רצוי מלח בישול)
  • 1 כוס סולת
  • (יש למדוד את הסולת והמים באותה כוס)
  • * מגש בינוני בעל דפנות גבוהות (לא שטוח)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול שמים מים, שמן ומלח ומרתיחים יחד. כשרותח, שופכים לאט תוך ערבוב את הסולת. מבשלים כמה דקות תוך ערבוב, עד שהעיסה נפרדת מהדפנות (כדאי לטעום כדי לבדוק אם זה רך).
  • 2. מרטיבים קצת במים את המגש, משטחים עליו את הסולת המבושלת בעודה חמה ומחליקים. מצננים קצת ומכניסים למקרר עד שמתקרר ומתגבש. כשקר, חותכים לריבועים. מגישים חם או בטמפ' החדר.
  • מה עושים עם הריבועים? אפשר להגיש אותם כמו שהם, עם מרק עוף (זאת האופציה הקלאסית) או עם כל מרק אחר.
  • אפשר לצרוב אותם במחבת פסים משומנת מעט או לטגן בחמאה עד הזהבה ולהגיש ככה, בלי כלום, או במרק או עם רוטב (למשל עגבניות).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully