צלי בקפה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג נתח כתף חתוכה לקוביות מאוד גדולות
- חצי כוס סויה
- כוס אספרסו
- 2 כפות חומץ בלזמי
- 10 שזיפים שחורים יבשים מגולענים
- חופן פטריות פוריצ'יני יבשות, מושרות בכוס מים חמימים
- 2 גזרים חתוכים לטבעות עבות
- 2 כרישה חתוכה לטבעות (או בצלים אם אין)
- חצי כוס חמוציות יבשות
- חצי כוס ברנדי או ליקר קפה (טיה מריה)
- 250 גרם שמפיניון.
אופן ההכנה
- 1. מכינים משרה: בקערה שמים את הסויה, האספרסו והחומץ
- משרים את קוביות הבשר לילה במשרה שהתקבל.
- 2. מייבשים, מביאים לטמרטורת חדר. את הנוזלים כמובן שומרים.
- 3. מזהיבים כרישה, בצל, גזר - מוסיפים את הבשר ומקפיצים כמה דקות עד שייסגר.
- 4. מוסיפים ברנדי, נוזלי השרייה של הבשר ואת הפוריציני על נוזלי ההשריה.
- מוסיפים שזיפים וחמוציות. מבשלים 2 שעות.
- 5. בנפרד מקפיצים על מחבת יבשה ולוהטת את השמפיניון ומוסיפים לעשר הדקות האחרונות של הבישול.