פטריות ברוטב טריאקי ובירה
פטריות ברוטב טריאקי ובירה של מסעדת ברוהאוס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 500 גר' תערובת פטריות חתוכות (ירדן, פורטובלו, שמפיניון)
- 80 גר' אגוזי קליפורניה קלופים
- שמן סויה לטיגון
- לרוטב:
- 25 גר' סוכר חום
- 75 גר' סוכר לבן
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 שיני שום טרי קצוצות דק
- 3 כפות קטשופ (עדיף היינץ)
- 1/4 כוס מיץ עגבניות
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- 1/4 כוס סויה
- 1 כוס בירה לבנה
- 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
- לתערובת קורנפלור:
- 14 גר' קורנפלור
- 2/3 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הרוטב: שמים את כל החומרים, מלבד תערובת הקורנפלור, בסיר על האש ומביאים לרתיחה.
- 2. מנמיכים את האש ובקערה נפרדת מערבבים את תערובת הקורנפלור לבלילה.
- 3. יוצקים לאט את בלילת הקורנפלור תוך כדי ערבוב לתוך הסיר ומבשלים עוד כ-5 דק'.
- 4. מכבים את האש ושומרים חם.
- 5. מרכיבים את המנה: מחממים מחבת כבדה ומוסיפים מעט שמן לטיגון.
- 6. מוסיפים את תערובת הפטריות ומטגנים על אש גבוהה במטרה להשחים אותן כ-4 דק'.
- 7. מוסיפים את האגוזים וכוס אחת מרוטב הטריאקי, מערבבים ביחד כדקה נוספת ומגישים מיד.