- 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל רכיבי הבצק- בידיים, או בוו גיטרה של המיקסר, או במעבד מזון, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק יבש ולא מתחבר מוסיפים קצת חלב, או הוא דביק- קצת קמח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה-שעה (עד שהמלית מוכנה).
-
- 2. מכינים את המלית: שמים במחבת גדולה או בסיר בינוני (קחו בחשבון שכל המלית תעורבב בסיר או במחבת, אז שיהיה מספיק גדול) את השמן והחמאה ומחממים. קולפים את הבצלים וקוצצים דק, בסכין או במעבד מזון. מוסיפים לשמן ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב קלות.
-
- 3. מוסיפים את הסוכר, הקמח ואבקת הבצל. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
- מוסיפים את מוצרי החלב שבחרתם ומערבבים. מוסיפים ביצים, אחת-אחת, ומלח-פלפל לפי הטעם. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
-
- 4. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית. סיליקון אין צורך לשמן.
-
- 5. מרדדים את הבצק לעלה הגדול מקוטר התבנית ומניחים בתבנית. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. ממלאים את הבצק במלית ומחליקים. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה, אם רוצים.
-
- 6. אופים 40-50 דקות, או עד שהבצק מזהיב והמלית יציבה ושחומה. מגישים חם או קר, או בטמפ' החדר, ובכל מקרה שומרים במקרר.