קרפצ'יו חציל עם טחינה גולמית
מתכון של שף עזרא קדם, "ארקדיה".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 סועדים:
- 4 חצילים שחורים קטנים נמצאים בשפע כרגע בשווקים
- 100 גר' טחינה גולמית מאיכות מעולה
- מיץ משתי עגבניות טריות
- 1 כף מיץ לימון
- 30 גר' שקדים מולבנים קצוצים דק
- 30 מ"ל שמן אגוזים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח ים גס
- פלפל לבן טחון טרי
אופן ההכנה
- 1. צולים את החצילים על גריל או על הגז באש פתוחה (עדיפות לגריל) ומקלפים בעדינות מבלי לפצוע, עם סכין קטנה.
- 2. מכינים וויניגרט ממיץ לימון, שמן אגוזים, מיץ עגבניות מלח ופלפל. חשוב שהויניגרט יהיה בטמפרטורת החדר.
- 4. להגשה: על צלחת אישית מסדרים כל חציל ומשטחים בעזרת מזלג. מוסיפים טחינה בעזרת כף.
- 5. יוצקים ויניגרט אגוזים, מפזרים שקדים קצוצים. מעל הכל מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.
- *הערות: יכולה להיות מנה ראשונה בארוחה קייצית, וכמו כן מנה למזנון אירוח בארוחת ליל שישי.