קרפצ'יו חציל עם טחינה גולמית
מתכון של שף עזרא קדם, "ארקדיה".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 סועדים:
 - 4 חצילים שחורים קטנים נמצאים בשפע כרגע בשווקים
 - 100 גר' טחינה גולמית מאיכות מעולה
 - מיץ משתי עגבניות טריות
 - 1 כף מיץ לימון
 - 30 גר' שקדים מולבנים קצוצים דק
 - 30 מ"ל שמן אגוזים
 - 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
 - מלח ים גס
 - פלפל לבן טחון טרי
 
אופן ההכנה
- 1. צולים את החצילים על גריל או על הגז באש פתוחה (עדיפות לגריל) ומקלפים בעדינות מבלי לפצוע, עם סכין קטנה.
 - 2. מכינים וויניגרט ממיץ לימון, שמן אגוזים, מיץ עגבניות מלח ופלפל. חשוב שהויניגרט יהיה בטמפרטורת החדר.
 - 4. להגשה: על צלחת אישית מסדרים כל חציל ומשטחים בעזרת מזלג. מוסיפים טחינה בעזרת כף.
 - 5. יוצקים ויניגרט אגוזים, מפזרים שקדים קצוצים. מעל הכל מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.
 - *הערות: יכולה להיות מנה ראשונה בארוחה קייצית, וכמו כן מנה למזנון אירוח בארוחת ליל שישי.
 
