מתכונים חמים

קרפצ'יו חציל עם טחינה גולמית

מתכון של שף עזרא קדם, "ארקדיה".

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

קרפציו חציל עם טחינה גולמית של ארקדיה

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-4 סועדים:
  • 4 חצילים שחורים קטנים נמצאים בשפע כרגע בשווקים
  • 100 גר' טחינה גולמית מאיכות מעולה
  • מיץ משתי עגבניות טריות
  • 1 כף מיץ לימון
  • 30 גר' שקדים מולבנים קצוצים דק
  • 30 מ"ל שמן אגוזים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ים גס
  • פלפל לבן טחון טרי
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. צולים את החצילים על גריל או על הגז באש פתוחה (עדיפות לגריל) ומקלפים בעדינות מבלי לפצוע, עם סכין קטנה.
  • 2. מכינים וויניגרט ממיץ לימון, שמן אגוזים, מיץ עגבניות מלח ופלפל. חשוב שהויניגרט יהיה בטמפרטורת החדר.
  • 4. להגשה: על צלחת אישית מסדרים כל חציל ומשטחים בעזרת מזלג. מוסיפים טחינה בעזרת כף.
  • 5. יוצקים ויניגרט אגוזים, מפזרים שקדים קצוצים. מעל הכל מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.
  • *הערות: יכולה להיות מנה ראשונה בארוחה קייצית, וכמו כן מנה למזנון אירוח בארוחת ליל שישי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully