פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אוסובקו טלה בטימין עגבניות וירקות שורש

      המתכון מאת השף עזרא קדם, ארקדיה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אילוסטרציה (ShutterStock)
      אילוסטרציה (ShutterStock)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 אנשים:
      • 4 פרוסות של שוקי (אוסובוקו) טלה במשקל 300 גר' כל אחת
      • 1 ליטר ציר עגל/כבש
      • 1/2 ק''ג בצלי שאלוט קלופים או בצלים לבנים קטנים
      • 1 גזר חתוך לקוביות
      • 1 כרישה קצוצה
      • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
      • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
      • ראש שום גדול מופרד לשיניים עם הקליפה
      • 1/2 כוס שמן זית משובח
      • 1/2 ליטר מים או ציר ירקות
      • עלה דפנה
      • חצי כוס קוביות עגבנייה ללא הקליפה
      • 1/2 כוס מיץ+זרעים מעגבנייה טרייה
      • מלח ופלפל
      • טימין טרי

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת ברזל סוגרים את הבשר, להשתמש במעט שמן זית מלח ופלפל להניח בצד,
      • 2. בסיר כבד, מתחילים לחמם את שמן הזית ומוסיפים את ירקות השורש ומאדים כ-8-7 דקות. מוסיפים שיני שום.
      • 3. במחבת נפרדת מאדים את הבצלים עם מעט שמן זית כ- 8 דקות מוסיפים את הבצלים לסיר ירקות השורש, מחזירים את שוקי הטלה ומניחים מעל הירקות המאודים והבצלים.
      • 4. מוסיפים ציר עגל / כבש, מלח ופלפל, טימין, עלה דפנה ואת המים או ציר ירקות.
      • 5. מביאים לרתיחה ולהנמיך לאש קטנה.
      • 6. מבשלים כ-3 שעות על אש נמוכה.
      • 7. לקראת סוף הבישול מוודאים שיש מספיק נוזלים, במידה ויש יותר מידי נוזלים יש להמשיך ולצמצם.
      • 8. הגשה: מניחים שוק טלה במרכז הצלחת ומפזרים סביבה את ירקות שורש הבצלים והשומים, מפזרים כף של קוביות עגבנייה מעל השוק, מזליפים מעט ממיץ העגבנייה והזרעים מעל השוק ומסביבה, מקשטים בטימין.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -