נזיד עדשים, ארטישוק ירושלמי ותפו"א ביין
המתכון באדיבות יקב ססלוב.
עדשים (צילום: Artoday)
מחשבון המרות
- 1 בצל גדול
- 4 שיני שום
- ½ כוס עדשים חומות
- 3 תפוחי אדמה אדומים חתוכים אך לא קלופים
- 10 יחידות ארטישוק ירושלמי
- בקבוק יין ססלוב אביב קברנה סוביניון
- פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט
- 1. מטגנים בצל ושום בשמן זית. לאחר שמזהיב מוסיפים את העדשים, הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה ומטגנים 5 דקות.
- 2. שופכים את היין כך שיכסה את הירקות ומבשלים על אש נמוכה עד שהעדשים והירקות מתרככים.
- 3. מקשטים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה