מרק בטטות
מתכון של השף אלכסנדר פלסקוב ממסעדת "עד העצם" בהרצליה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 2 ק"ג בטטה
- 350 גר' כרישה
- 350 גר' סלרי אמריקאי
- 350 גר' בצל
- 1.5 ליטר ציר מרק עוף
- קורט מלח
- קורט פלפל לבן
- מעט שמן זית
- שמנת חמוצה
- שמיר
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבצל, הכרישה והסלרי האמריקאי (ללא עלים) לחתיכות קטנות.
- 2. יוצקים מעט שמן זית, מכניסים את הבצל ומטגנים עד לצבע זהוב.
- 3. מוסיפים את הכרישה והסלרי האמריקאי.
- 4. חותכים את הבטטה לחתיכות קטנות ומוסיפים.
- 5. מוסיפים את ציר מרק העוף.
- 6. מבשלים בערך כ 30 דקות, לאחר שמוכן מוסיפים קורט פלפל לבן ומלח.
- 7. טוחנים הכל במיקסר.
- 8. הגשה: לצקת לקערות הגשה, לקשט עם מעט שמנת חמוצה ושמיר קצוץ.