דגים חריפים
כשפותחים דלת לבית בו מתבשלים באותה העת דגים מרוקאים, אי אפשר שלא לזהות זאת מיד: הפפריקה, הכמון, וכמובן הפלפלי החריפים, כולם מתמזגים יחד לעננה ריחנית משכרת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג נסיכת הנילוס
- 2 גמבות פרוסות
- 2 פלפלים חריפים פרוסים
- 2 גזרים פרוסים
- 6 שיני שום
- כוסברה קצוצה
- כף פפריקה מתוקה
- כף פפריקה חריפה
- כפית כמון
- כפית קימל טחון
- מעט מרק עוף
- מלח
- 1/3 כוס שמן
- 2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה
- 1. משרים את הדג לחצי שעה עם מלח.
- 2. מטגנים את הפלפלים עד לריכוך חלקי מוסיפים את פרוסות הגזר וכותשים 4 שיני שום ומוסיפים לסיר.
- 3. מוסיפים את התבלינים, מטגנים מעט ומוסיפים כ-2 כוסות מים ואת שיני השום.
- 4. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הרסק ומבשלים כרבע שעה.
- 5. שוטפים את הדגים מהמלח ומוסיפים לסיר מכסים ומבשלים עוד רבע שעה מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ואחרי 5 דקות מכבים את האש.