- 1. שמים את הנוגט, השוקולד, החלב והשמנת בסיר בינוני ומחממים על אש קטנה, תוך ערבוב, עד שהכל נמס ומתקבל נוזל אחיד (לא נורא אם יש כמה גושי נוגט קטנטנים). מוסיפים את הפירורים שבחרתם ומערבבים. מורידים מהאש ומצננים כמה דקות.
-
- 2. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, תוך ערבוב נמרץ. מכסים את הסיר בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה (אפשר עד 3-4 שעות).
-
- 3. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבניות (תבניות נייר או סיליקון אין צורך לשמן).
-
-
- 4. מחלקים את התערובת באופן שווה בין התבניות. בכל תבנית משקיעים 2 קוביות או מטבעות שוקולד במרכז תערובת השוקולד. מסדרים את התבניות על תבנית תנור ואופים כ-15 דקות (שימו לב- לכל תנור ייקח זמן אחר!) או רק עד שהעוגות יציבות למגע, ובפנים עוד רטובות. מוציאים מהתנור ומצננים כדקה.
-
- 5. רצוי להגיש מיד (עם גלידה כמובן), אבל אפשר לאפות ולשמור במקרר, לא יותר מיום-יומיים, ולחמם שוב במיקרוגל לפני ההגשה (שימו לב לא להכניס למיקרוגל תבניות אלומיניום!). אפשר גם לאפות ולהקפיא, לזמן ארוך יותר.
- תערובת לא אפויה (לאחר החלוקה לתבניות) אפשר לשמור במקרר (לא יותר מיומיים) או להקפיא (לזמן ארוך יותר) ולאפות זמן ארוך יותר לפני ההגשה.
-
- * הערה: זאת לא טעות, אין קמח ואין סוכר במתכון. הפירורים מספקים את היציבות והמתיקות הנדרשים.