וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נשנושי דבש ושומשום

מתכון של ורדית קוהן וגלית האן מתוך הספר "מתוק ובריא".

מתכון מאת: מערכת וואלה

שומשום. מערכת וואלה
שומשום

מצרכים למתכון

  • 60 גרם פריכיות אורז מלא
  • כוס טחינה גלמית
  • 1/3 כוס דבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 כפות מים
  • 1/4 כוס זרעי שומשום
  • תבנית אפייה שטוחה
  • נייר אפייה
  • קערת ערבוב
  • סיר קטן
  • כף עץ

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.
  • 2. שוברים את הפריכיות לחתיכות קטנות (בגודל כ-1-2 ס"מ) לתוך הקערה. השתדלו לא לפורר אותן יותר מדי.
  • 3. שמים את הטחינה, הדבש, הסוכר החום, המים וזרעי השומשום בסיר. מעמידים את הסיר על להבה נמוכה עד בינונית. בוחשים בעדינות את שיברי הפריכיות בתוך הסירופ עד שהם מצופים היטב.
  • 4. יוצקים את הסירופ על שיברי הפריכיות. בעזרת כף עץ מערבבים, הופכים ומקפיצים בעדינות את שיברי הפריכיות בתוך הסירופ עד שהם מצופים היטב.
  • 5. משטחים את שיברי הפריכיות המצופים בתבנית האפייה. אופים בתנור החם 30 דקות. מערבבים והופכים את החתיכות כל 7 דקות בערך, כדי שייאפו באופן אחיד.
  • 6. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור. מניחים לחטיפים להצטנן לגמרי במשך שעה לפני איחסונם בכלי אטום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully