וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מעטפות שמרים עם גבינה

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

מאפה שמרים בצק אפויות על רשת ( סמדר זורע ברמק ). מערכת וואלה!
מאפה שמרים בצק אפויות על רשת ( סמדר זורע ברמק )

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-20 עוגות אישיות:
  • לבצק:
  • 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב חמים (250 מ"ל)
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 ק"ג קמח לחם לבן
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 5 ביצים שלמות טרופות
  • ¾ כוס חלב (190 מ"ל)
  • קורט מלח
  • למלית הגבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה רכה 5% מסוננת ממים במשך כ-4 שעות במקרר
  • 2/3 כוס סוכר (130 גרם)
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • ½ כוס צימוקים (לא הכרחי)
  • זיגוג:
  • 3 כפות סוכר מומסות ב-3 כפות חלב חם

אופן ההכנה

  • 1. אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים בקערית את השמרים בכוס החלב החמים ומוסיפים 2 כפיות סוכר. משהים לתסיסה כ-10 דקות. אם משתמשים בשמרים יבשים, מערבבים אותם עם הקמח בקערת המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים, כולל נוזלי ההמסה.
  • 2. שמים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק ומוסיפים את השמרים שתססו. מערבלים כ-5 דקות בקרס לישה במהירות איטית-בינונית, לבצק רך וחלק. הבצק דביק מאוד בשלב הזה, אך אין צורך להוסיף עוד קמח.
  • 3. מגרדים במרית גמישה את הבצק שנדבק לשולי הקערה ומערבבים אותו עם הבצק. זורים מעט קמח על הבצק שבקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לתפיחה איטית - 4-5 שעות לפחות (אפשר לשמור לילה במקרר).
  • 4. מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי מלית הגבינה.
  • 5. על משטח מקומח קלות, לשים מעט את הבצק הקר שתפח ומחלקים אותו ל-5 חלקים שווים.
  • 6. מרדדים מכל חלק ריבוע בגודל 24/24 ס"מ וחותכים כל ריבוע ל-4 ריבועים שווים.
  • 7. שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מלית גבינה, מקפלים את פינות ריבוע הבצק כלפי האמצע זו על זו בדוגמת מעטפה, כך: פינה ראשונה מעל המלית, פינה שניה, הנגדית לה - מעל קצה הפינה הקודמת. פינה שלישית, ניצבת לה - מעל שתי הפינות הקודמות ופינה רביעית, הנגדית לשלישית - על גבי כל שאר הפינות. משתדלים שהמעטפה תהיה סגורה לגמרי, שמלית הגבינה לא תוכל לנזול ממנה.
  • 8. מעבירים בזהירות את המעטפות לתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפיה ומניחים אותן במרחק של כ-4 ס"מ זו מזו. מכסים במגבת יבשה או בניילון ומשהים לתפיחה כ-40 דקות. בנתיים מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 190°.
  • 9. אופים את העוגות בחום זה 15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים את העוגות בזיגוג הסוכר והחלב ומחזירים לתנור לעוד כ-5-10 דקות, עד שהעוגות משחימות יפה והזיגוג מתייבש במקצת ונראה מבריק.
  • 10. מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את העוגות לצינון על רשת.
  • הערות:
  • - אפשר לעשות את העוגות קטנות יותר על ידי חלוקת הבצק לריבועים רבים יותר. כמות המלית בכל ריבוע תקטן בהתאמה.
  • - אפשר לזגג בביצה טרופה במקום זיגוג הסוכר, או ללא זיגוג, לבזוק אבקת סוכר לאחר הקירור.
  • - ניתן להקפיא: בעוד העוגות טריות, מיד אחרי שהתקררו – עוטפים אותן היטב בניילון, מהדקים להוצאת אוויר ומכניסים לפריזר. להגשה מחממים בתנור חם כ-10 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully