פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מעטפות שמרים עם גבינה

      3 מדרגים / 3.23 כוכבים

      מאפה שמרים בצק אפויות על רשת ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה! NEWS)
      מאפה שמרים בצק אפויות על רשת ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים ל-20 עוגות אישיות:
      • לבצק:
      • 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
      • 1 כוס חלב חמים (250 מ"ל)
      • 2 כפיות סוכר
      • 1 ק"ג קמח לחם לבן
      • 1 כוס סוכר (200 גרם)
      • 200 גרם חמאה רכה
      • 5 ביצים שלמות טרופות
      • ¾ כוס חלב (190 מ"ל)
      • קורט מלח
      • למלית הגבינה:
      • 500 גרם גבינה לבנה רכה 5% מסוננת ממים במשך כ-4 שעות במקרר
      • 2/3 כוס סוכר (130 גרם)
      • 2 חלמונים
      • 2 כפות קורנפלור
      • 2 כפיות תמצית וניל
      • קליפה מגוררת מלימון אחד
      • ½ כוס צימוקים (לא הכרחי)
      • זיגוג:
      • 3 כפות סוכר מומסות ב-3 כפות חלב חם

      אופן ההכנה

      • 1. אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים בקערית את השמרים בכוס החלב החמים ומוסיפים 2 כפיות סוכר. משהים לתסיסה כ-10 דקות. אם משתמשים בשמרים יבשים, מערבבים אותם עם הקמח בקערת המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים, כולל נוזלי ההמסה.
      • 2. שמים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק ומוסיפים את השמרים שתססו. מערבלים כ-5 דקות בקרס לישה במהירות איטית-בינונית, לבצק רך וחלק. הבצק דביק מאוד בשלב הזה, אך אין צורך להוסיף עוד קמח.
      • 3. מגרדים במרית גמישה את הבצק שנדבק לשולי הקערה ומערבבים אותו עם הבצק. זורים מעט קמח על הבצק שבקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לתפיחה איטית - 4-5 שעות לפחות (אפשר לשמור לילה במקרר).
      • 4. מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי מלית הגבינה.
      • 5. על משטח מקומח קלות, לשים מעט את הבצק הקר שתפח ומחלקים אותו ל-5 חלקים שווים.
      • 6. מרדדים מכל חלק ריבוע בגודל 24/24 ס"מ וחותכים כל ריבוע ל-4 ריבועים שווים.
      • 7. שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מלית גבינה, מקפלים את פינות ריבוע הבצק כלפי האמצע זו על זו בדוגמת מעטפה, כך: פינה ראשונה מעל המלית, פינה שניה, הנגדית לה - מעל קצה הפינה הקודמת. פינה שלישית, ניצבת לה - מעל שתי הפינות הקודמות ופינה רביעית, הנגדית לשלישית - על גבי כל שאר הפינות. משתדלים שהמעטפה תהיה סגורה לגמרי, שמלית הגבינה לא תוכל לנזול ממנה.
      • 8. מעבירים בזהירות את המעטפות לתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפיה ומניחים אותן במרחק של כ-4 ס"מ זו מזו. מכסים במגבת יבשה או בניילון ומשהים לתפיחה כ-40 דקות. בנתיים מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 190°.
      • 9. אופים את העוגות בחום זה 15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים את העוגות בזיגוג הסוכר והחלב ומחזירים לתנור לעוד כ-5-10 דקות, עד שהעוגות משחימות יפה והזיגוג מתייבש במקצת ונראה מבריק.
      • 10. מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את העוגות לצינון על רשת.
      • הערות:
      • - אפשר לעשות את העוגות קטנות יותר על ידי חלוקת הבצק לריבועים רבים יותר. כמות המלית בכל ריבוע תקטן בהתאמה.
      • - אפשר לזגג בביצה טרופה במקום זיגוג הסוכר, או ללא זיגוג, לבזוק אבקת סוכר לאחר הקירור.
      • - ניתן להקפיא: בעוד העוגות טריות, מיד אחרי שהתקררו – עוטפים אותן היטב בניילון, מהדקים להוצאת אוויר ומכניסים לפריזר. להגשה מחממים בתנור חם כ-10 דקות.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -