- 1. בסיר קטן מחממים את החלב עם מקלות הקינמון, עד לסף רתיחה. מורידים מהאש ומשאירים את המקלות כדי שהחלב יספוג את טעמי הקינמון.
-
- 2. בינתיים מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים קלות את החומרים רק עד ליצירת פירורים. נזהרים מעיבוד יתר, כדי לא להקשות את הבצק. אם צריך, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. מעבירים למשטח עבודה ואוספים לכדור בצק, עוטפים אותו בניילון ומקררים במקרר כשעה.
-
- 3. מרדדים את הבצק לעלה דק (כשלושה מ"מ) על משטח מקומח. מגלגלים על המערוך ומעבירים לתבנית פאי משומנת ומקומחת, כך שיכסה את התחתית והשוליים. חותכים את עודפי הבצק ומנקבים אותו בצפיפות בעזרת מזלג, כדי שלא יתנפח באפייה. אופים ללא המילוי כעשר דקות בחום של 200 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
-
- 4. ממשיכים בהכנת המילוי: בקערה מערבבים היטב 1/3 כוס סוכר עם הקורנפלור והקמח. מוסיפים את החמאה לסיר עם החלב ומקלות הקינמון, ומביאים שוב לסף רתיחה. מוציאים את מקלות הקינמון ומוסיפים את החלב החם, תוך ערבוב נמרץ (רצוי במקצף ידני, כדי שלא ייווצרו גושים) לתערובת הקמח והקורנפלור. מפרידים את הביצים, ומוסיפים לתערובת החמה, תוך כדי טריפה, את החלמונים ותמצית השקדים.
-
- 5. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, אך לא יבש, ומקפלים לתוך התערובת. כעת מעבירים את התערובת לסיר, ומחממים על אש בינונית ותוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת אוורירית וסמיכה.
-
- 6. יוצקים את התערובת לתוך קלתית הבצק. מערבבים שתי כפות סוכר עם כפית או שתיים של קינמון טחון ומפזרים על פני המילוי. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהמילוי מתייצב. מסיימים בכמה דקות מתחת לגריל חם, כדי שהסוכר ייצרב ויהפוך לקרמל. אוכלים חם, פושר או קר.