עוגיות שוקולד מצופות קקאו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 3 חלמוני ביצה
- 2/3 כוס סוכר
- 200 גר' חמאה
- 2 כפות שמנת חמוצה
- כפית אבקת אפייה
- שקית סוכר וניל
- 3-4 כוסות קמח
- כף קקאו
- לציפוי:
- 5 כפות סוכר
- כפות קקאו
- 4 כפות חלב
- 50 גר' חמאה
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: שמים בקערה את החלמונים והסוכר וטורפים עד לתערובת אחידה כמעט.
- 2. מוסיפים את השמנת, הוניל והאבקת האפיה ומערבבים.
- 3. מגרדים את החמאה, ומוסיפים לתערובת ומערבבים.
- 4. מוסיפים 3-4 כוסות קמח, ולשים עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה ולא דביקה.
- 5. מרדדים, לחתוך צורות ומכניסים לתנור ב-200 מעלות לכ-15 דקות.
- 6. מכינים את הציפוי: שמים בסיר על אש קטנה את הסוכר הקקאו והחלב מערבבים עד שהתערובת מצטמצמת מעט. לאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- 7. מצפים את העוגה.