וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה עשירה ודיאטטית

עוגת גבינה קלה מאוד להכנה, דיאטטית באמת, אוורירית ומתוקה דיה גם ללא תוספת סוכר או ממתיק כלל. הכי טעימה כשמשאירים אותה בחוץ ו... נטרפת במהירות.

מתכון מאת: רחלי אלפרוביץ-רוטנברג,rachelie1@walla.com

עוגת גבינה. Artoday
עוגת גבינה

מצרכים למתכון

  • 500 גר' גבינה לבנה 1/2%
  • 250 גר' גבינה לבנה 3%
  • גביע יוגורט מעודן 1.5% בטעם וניל או גביע גיל
  • 4 כפות קורנפלור
  • 5 ביצים
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • רבע כוס סוכר (אפשר לוותר) או ממתיק לאפייה ביחס שווה
  • כף תמצית וניל טהורה
  • תבנית מלבנית סטנדרטית (25/30) או עגולה (קוטר 24 או 26)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 170-150 מעלות (תלוי בסוג התנור)
  • 2. מערבבים יחד את הגבינות, היוגורט והקורנפלור לתערובת אחידה.
  • 3. מוסיפים 5 חלמונים ואת האינסטנט פודינג - מערבבים שוב עד קבלת תערובת אחידה.
  • 4. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הסוכר או הממתיק.
  • 5. מקציפים 5 חלבונים לקצף יציב. (אפשר להוסיף סוכר)
  • 6. מוסיפים את הקצף לבלילה בתנועת קיפול (חשוב לא לשבור את הקצף), ושופכים לתבנית.
  • 6. מניחים את התבנית בתבנית/כלי גדולים יותר, המלאים במים עד לגובה של שליש מהתבנית המונחת (פטנט מדהים שמונע מהעוגה לצנוח ולהישבר...)
  • 7. מכניסים לתנור. אופים כ-40 דקות (שימו לב לצבע העליון - חום מייפל זה הגוון הרצוי. אפשר גם לנענע קצת את התבנית ולראות עד כמה העוגה רועדת בפנים. כמה שפחות רועדת - כך מוכנה יותר. חשוב לא להוציא את העוגה לבדיקה - כך היא תצנח).
  • 8. בסיום האפייה, פותחים מעט את התנור, ומניחים לעוגה להתקרר בפנים חצי שעה. מקררים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully