פילה אדמונית
דג האדמונית הוא כזה שמעטים האנשים שמכירים אותו היטב, ולכן ממעטים לרכוש אותו, אך זהו פספוס גדול. השף אריה בר-קנא מ"ספידו בר" מראה מדוע.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- פילה דג אדמונית מפולח
- מלח, פלפל
- לרוטב:
- פלפלים צהובים ללא ליבה נקיים משאריות
- חמאה הולנדית
- כוס ציר דגים
- שמנת מתוקה
- כוס יין נתזים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הרוטב: מטגנים את הפלפלים בחמאה על אש קטנה כשעה, מוסיפים את ציר הדגים ויין הנתזים, מרכזים לסמיכות בינונית, מקררים וטוחנים במג'ימיקס. מחזירים לסיר דרך מסננת רשת.
- 2. מחממים את התערובת, מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל.
- 3. מכינים את הדג: מטגנים את האדמונית המפולטת במעט שמן זית או שמן קנולה משני הצדדים כדקה וחצי.
- 4. הגשה: על צלחת לבנה מניחים את הדג יוצקים את רוטב הפלפלים מעל חצי דג ומקשטים בקונפי עגבניות וחצי לימון.