מתכונים חמים

לזניה בשר וגבינה

מתכון מאת: פנינית,pini555@nana.co.il
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

לזניה (צילום: Artoday)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חבילת דפי לזניה או ספגטי עבה
  • 400 גר' גבינה צהובה, עדיף מגוררת
  • לרוטב הבשר:
  • 500 גר' בשר טחון
  • 400 גר' רוטב עגבניות
  • חצי כוס מים
  • מלח ופלפל
  • אורגנו - לבחירה
  • בצל קצוץ
  • 3/2 שיני שום כתושות
  • לרוטב בשמל:
  • כוס וחצי חלב חם
  • 4 כפות קמח
  • חצי חבילת חמאה קטנה (בערך 4 כפות)
  • שמנת מתוקה
  • מלח פלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. אם בוחרים להשתמש בספגטי אז מבשלים אותו לפי הוראות היצרן.
  • 2. מכינים את הבשר - מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן זית ומוסיפים לו את הבשר. מפוררים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו. מוספים את השום.
  • 3. מוספים את הרסק עגבניות יחד עם המים, מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים 15 דקות ומערבבים.
  • 4. מכינים את הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה מהירה. מטגנים את התערובת כ-3 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה את החלב החם תוך כדי בחישה מתמדת. מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי בחישה.
  • 5. מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מתבלים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה עד לדרגת הסמיכות הרצויה.
  • 6. מרכיבים את הלזניה - בתבנית משומנת או על גבי נייר אפיה מסדרים שכבות בסדר הבא: דפי לזניה או ספגטי מבושל. מעל שמים מחצית מרוטב הבשמל. מעל שמים מחצית מרוטב הבשר
  • ועל כל זה שמים מחצית מהגבינה הצהובה.חוזרים על השכבות פעם אחת נוספת.
  • 7. שמים בתנור לחצי שעה כשהלזניה מכוסה בניר כסף ואחר כך מוצאים את נייר הכסף לעוד 10 דקות כדי שהשכבה העליונה תזהיב.
  • 8. להניח לקרור ל-10 דקות כדי שהלזניה לא תתפרק בזמן החיתוך.
  • * צריך לתת ללזניה לפחות 10 דקות להתקרר לפני האכילה אחרת היא מתפרקת

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully