- 1. אם בוחרים להשתמש בספגטי אז מבשלים אותו לפי הוראות היצרן.
-
- 2. מכינים את הבשר - מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן זית ומוסיפים לו את הבשר. מפוררים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו. מוספים את השום.
-
- 3. מוספים את הרסק עגבניות יחד עם המים, מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים 15 דקות ומערבבים.
-
- 4. מכינים את הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה מהירה. מטגנים את התערובת כ-3 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה את החלב החם תוך כדי בחישה מתמדת. מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי בחישה.
-
- 5. מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מתבלים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה עד לדרגת הסמיכות הרצויה.
-
- 6. מרכיבים את הלזניה - בתבנית משומנת או על גבי נייר אפיה מסדרים שכבות בסדר הבא: דפי לזניה או ספגטי מבושל. מעל שמים מחצית מרוטב הבשמל. מעל שמים מחצית מרוטב הבשר
- ועל כל זה שמים מחצית מהגבינה הצהובה.חוזרים על השכבות פעם אחת נוספת.
-
- 7. שמים בתנור לחצי שעה כשהלזניה מכוסה בניר כסף ואחר כך מוצאים את נייר הכסף לעוד 10 דקות כדי שהשכבה העליונה תזהיב.
-
- 8. להניח לקרור ל-10 דקות כדי שהלזניה לא תתפרק בזמן החיתוך.
-
- * צריך לתת ללזניה לפחות 10 דקות להתקרר לפני האכילה אחרת היא מתפרקת