פשטידת בצל מהירה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 בצלים גדולים
- 100 גרם חמאה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד)
- 4 ביצים
- 4 כפות קמח תופח
- 1 כף קורנפלור (עמילן תירס)
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת (אופציונלי)
- מעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצלים החתוכים בחמאה עד לשקיפות. מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כ-2-3 דקות על אש בינונית.
- 2. מערבבים היטב את שאר המרכיבים בקערה נפרדת. מוסיפים את הבצל המטוגן בשמנת ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- 3. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.