וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צפיחית בדבש

המתכון באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט.

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת צפיחית בדבש של הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט.
עוגת צפיחית בדבש של הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט

מצרכים למתכון

  • למילוי:
  • תבנית מלבנית 33 x 27
  • 2 ק"ג תפוחים קלופים מגולענים וחצויים
  • 200 גר' חמאה
  • 200 גר' דבש
  • 100 גר' סוכר
  • לעוגת תופין דבש:
  • 200 גר' חמאה
  • 500 גר' סוכר
  • 100 גר' דבש
  • וניל
  • 4 ביצים
  • 320 גר' קמח
  • 4 כפיות א.אפייה
  • 2/3 כפיות מלח
  • 300 מ"ל חלב

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המילוי: מבשלים במחבת את החמאה, הדבש והסוכר עד שהסוכר נמס מוסיפים את התפוחים ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים ומקבלים צבע קרמל.
  • 2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מסדרים את התפוחים על התבנית ושופכים את הקרמל על התפוחים.
  • 3. מנפים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
  • מקציפים את החמאה והסוכר לקרם תפוח ואוורירי, להוסיף תוך כדי הקצפה את הדבש והוניל, להוסיף 2 כפות קמח במהירות איטית ולהוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב.
  • 4. מוסיפים את החלב במהירות איטית לסירוגין עם הקמח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 5. מוזגים את העיסה על התפוחים ואופים בחום של 180 מעלות כ – 30 דקות עד שהסכין יוצאת יבשה. מקררים והופכים את העוגה על מגש הגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully