פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      צפיחית בדבש

      המתכון באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת צפיחית בדבש של הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט (יח
      עוגת צפיחית בדבש של הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט (יח"צ)

      מצרכים

      • למילוי:
      • תבנית מלבנית 33 x 27
      • 2 ק"ג תפוחים קלופים מגולענים וחצויים
      • 200 גר' חמאה
      • 200 גר' דבש
      • 100 גר' סוכר
      • לעוגת תופין דבש:
      • 200 גר' חמאה
      • 500 גר' סוכר
      • 100 גר' דבש
      • וניל
      • 4 ביצים
      • 320 גר' קמח
      • 4 כפיות א.אפייה
      • 2/3 כפיות מלח
      • 300 מ"ל חלב

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את המילוי: מבשלים במחבת את החמאה, הדבש והסוכר עד שהסוכר נמס מוסיפים את התפוחים ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים ומקבלים צבע קרמל.
      • 2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מסדרים את התפוחים על התבנית ושופכים את הקרמל על התפוחים.
      • 3. מנפים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
      • מקציפים את החמאה והסוכר לקרם תפוח ואוורירי, להוסיף תוך כדי הקצפה את הדבש והוניל, להוסיף 2 כפות קמח במהירות איטית ולהוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב.
      • 4. מוסיפים את החלב במהירות איטית לסירוגין עם הקמח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
      • 5. מוזגים את העיסה על התפוחים ואופים בחום של 180 מעלות כ – 30 דקות עד שהסכין יוצאת יבשה. מקררים והופכים את העוגה על מגש הגשה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -