אורז עם גזר, שקדים וצימוקים
צימוקים הם החברים המושלמים לאורז. במסעדת 'סנדר' יודעים זאת היטב, ומגישים לצלחת מנה מנצחת עם צימוקים ושקדים מלאה בטעמים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות אורז
- 2 גזרים גדולים מגורדים על פומפייה דקה
- בצל גדול קצוץ דק
- 100 גרם צימוקים
- 100 גרם שקדים
- 50 גרם מרגרינה
- כחצי כפית מלח
אופן ההכנה
- 1 שמים בצל קצוץ בסיר עם מרגרינה. מוסיפים את הגזר המגורד עד להזהבה.
- 2. מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומערבבים למשך כמה דקות עד שהאורז מושחם.
- 3. מוסיפים מים (עד כיסוי בגובה של ס"מ מעל האורז) ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה מאד, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים למשך 15 עד 20 דקות נוספות.
- 4. במחבת קולים את הצימוקים והשקדים קלות בשמן זית עם מעט בצל מטוגן. בעת ההגשה מפזרים את תערובת השקדים והצימוקים על האורז.