וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שאמאלי (Samali) - עוגת סולת ושקדים

העוגה שהיתה מקובלת אצל יהודי יוון היא אוורירית וקלה יותר מעוגות הסולת האחרות, בין היתר בגלל הביצים המוקצפות והקמח התופח.

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה

מכניסים את התבניות לתנור. מתן שופן, מערכת וואלה! NEWS
מכניסים את התבניות לתנור/מתן שופן

מצרכים למתכון

  • חומרים (לתבנית בגודל 22x30 ס"מ):
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 3/4 כוס סולת דקה
  • 3/4 כוס קמח תופח
  • 1 כוס (כ-180 גרם) שקדים לא קלויים, טחונים + שקדים מולבנים לקישוט
  • אופציה: 1/4 כוס פיסטוקים לא קלויים, קצוצים
  • לסירופ:
  • 1 1/4 כוס סוכר
  • 1 1/4 כוס מים
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • אופציה: זרעים משלושה תרמילי הל, מקל קינמון או כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מקציפים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה מאוד (לפחות חמש דקות הקצפה). מוסיפים את החמאה המומסת, הסולת, הקמח והשקדים, ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
  • 2. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת בגודל 22x30 ס"מ (אם משתמשים בפיסטוקים, שופכים מחצית מהבלילה אל התבנית, מפזרים את הפיסטוקים בצורה אחידה, ומעליהם שופכים את יתרת הבלילה).
  • 3. אופים בחום של 180 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (כ-25 דקות).
  • 4. בזמן האפייה מכינים את הסירופ: מחממים את כל החומרים בסיר קטן, עד שהסוכר נמס.
  • 5. מיד כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור וחותכים למלבנים או למעוינים. בעוד העוגה והסירופ חמים, יוצקים את הסירופ על העוגה. מקשטים כל חתיכה בשקד קלוי.
  • 6. מכסים בנילון נצמד ושומרים, מחוץ למקרר, עד 48 שעות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully