- 1. שמים בקערה (אפשר באותה קערה בה יוכן הבצק) את שיבולת השועל ויוצקים עליה את המים הרותחים. מערבבים ומשהים כחצי שעה, עד שמתקרר.
-
- 2. מנפים מעל קמח לבן ומלא, מוסיפים דבש ושמרים ומתחילים ללוש ביד או במיקסר. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח. אם הבצק יבש, מוסיפים מעט מים או חלב, ואם הוא דביק מאוד, מוסיפים מעט קמח. הבצק הסופי צריך להיות אחיד ורך ורק טיפה דביק.
-
- 3. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת ומניחים להתפחה ראשונה עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה-שעה וחצי.
-
- 4. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח עבודה ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מעצבים מכל חלק כיכר עגולה ומניחים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. מניחים להתפחה שנייה- כחצי שעה.
-
- 5. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-175 מעלות. אופים את הלחמים 30-40 דקות, עד שהם שחומים. אפשר לבדוק עם קיסם או סכין שהם אפויים בפנים. מצננים ושומרים בכלי סגור, אפשר להקפיא.