פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות במילוי קרם וניל

      המתכון באדיבות ילדי עמותת "אכפת" ומיזם "קוקיות"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סופגניות של קפה קפה במסגרת מיזם סופגניות אהבה מילדי אכפת (יח
      סופגניות של קפה קפה במסגרת מיזם סופגניות אהבה מילדי אכפת (יח"צ)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 1 ק"ג קמח
      • 120 גר' סוכר
      • 15 גרם מלח
      • 360 גר' מים (כוס וחצי)
      • 2 ביצים
      • 2 כפות ברנדי
      • 50 גר' שמרים טריים
      • תמצית וניל
      • 100 גר' חמאה רכה.
      • למילוי:
      • 500 סמ"ק חלב
      • קורט מלח
      • מקל וניל חצוי
      • 125 גרם סוכר
      • 6 חלמונים
      • 30 גר' קמח
      • 30 גר' קורנפלור

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הסופגניות: לשים את חומרי הבצק במשך 4-6 דקות, עד ליצירת בצק אחיד.
      • 2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
      • 3. חותכים את הבצק לחתיכות במשקל 80-60 גרם (תלוי בגודל הרצוי) ומגלגלים לכדורים.
      • 4. מניחים את הכדורים על משטח משומן ונותנים להם לתפוח במשך חצי שעה עד 45 דקות.
      • 5. מכינים את המילוי: מרתיחים את החלב, הסוכר והמלח.
      • 6. מערבבים את החלמונים, הקמח והקורנפלור ויוצקים בעדינות את תערובת החלב לתערובת החלמונים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
      • 7. מחזירים את התערובת לאש ומבשלים עד לרתיחה קלה מאוד.
      • 8. מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק (180 מעלות) במשך 2 דקות מכל צד ומניחים על נייר סופג ל-5 דקות.
      • 9. מחדירים את המילוי עם מזרק מיוחד.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -