וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדרת יען בבירה

מתכון של השף אלון גונן, מסעדת אל בריו.

מתכון מאת: מערכת וואלה

יען בבירה של השף אלון גונן, מסעדת אל בריו.
יען בבירה של השף אלון גונן, מסעדת אל בריו

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • ק"ג בשר יען חתוך לקוביות קטנות
  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לטבעות
  • 2 בצלים לבנים חתוכים לחצאי טבעות
  • חצי כוס זיתים שחורים קצוצים גס מסוג קלמטה
  • 3 דגי אנשובי משומרים
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח גס
  • 5 גבעולי רוזמרין
  • 5 גבעולי טימין
  • 2 כפות חרדל חלק
  • חצי כוס שמן זית
  • 1 ליטר בירה ( לא מסוננת, כדוגמת IPA או סטאוט או ויינשטפן)

אופן ההכנה

  • 1. משרים בקערה עמוקה את הבשר בבירה לפחות ל-5 שעות או ללילה במקרר.
  • 2. מוציאים את הבשר המושרה ומנגבים במגבת את הנוזלים.
  • 3. יוצקים חצי כוס שמן זית טוב אל תוך סיר רחב וכבד ומטגנים את הבשר עד שיזהיב, מוסיפים את הגזר ,הסלרי הבצל ומטגנים יחד 2 דקות נוספות.
  • 4. מוסיפים את נוזלי הבירה עד כדי כיסוי הבשר בלבד ( אם יש צורך מוסיפים מים), מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הטימין, הרוזמרין ואת האנשובי. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
  • 5. מוסיפים את החרדל ואת הזיתים ומבשלים על אש בינונית עוד 10 דקות או עד שהרוטב יהיה סמיך מעט. מגישים בקדירה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully