קיש בטטה פלפלים וגבינת עיזים
מתכון של השף מוגו לשצובר, מסעדת "אל מול הים"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים לבצק:
- 220 גר' קמח
- 50 גר' חמאה
- 1/2 כפית מלח
- 45 סמ"ק מים קרים
- חומרים לרויאל:
- 250 סמ"ק שמנת מתוקה
- 4 ביצים
- 60 גר' קמח
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית מוסקט טחון
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/2 כפית שום כתוש
- חומרים למלית :
- 2 בטטות בינוניות, חתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ,
- ומבושלות בישול חלקי ( כ 5 דקות רתיחה)
- 2 פלפלים ירוקים קלויים ומקולפים חתוכים לרצועות
- 200 גר' קוביות גבינת עיזים
- 50 גר' צנוברים קלויים
אופן ההכנה
- 1. מערבלים את חלקי הבצק במעבד מזון עד לקבלת בצק
- אחיד, מניחים במקרר לשעה.
- 2. משמנים תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ, מרדדים הבצק
- לעובי של 2-3 מ"מ מרפדים את תבנית הפאי בבצק ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות.
- 3. מניחים לבצק האפוי להתקרר.
- 4. מניחים את פרוסות הבטטה על תחתית הבצק, עליהם מניחים את רצועות הפלפלים, עליהם מפזרים את קוביות הגבינה.
- 5. את כל חומרי הרויאל מערבלים במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת.
- 6. יוצקים את הרויאל על המלית, מפזרים מעל את הצנוברים
- הקלויים. אופים על חום של 160 מעלות כ- 40 דקות.