וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

איך להכין רוסטביף

הכנה של רוסטביף היא הרבה יותר פשוטה ממה שאתם חושבים. יענקל'ה שיין המיתולוגי חושף כיצד הוא מכין בקלי קלות רוסטביף מנתח סינטה מיושן.

מתכון מאת: השף יענקל'ה שיין, מסעדת מיטבר, מערכת וואלה

רוסטביף של מסעדת מיטבר בתל אביב.
רוסטביף של מסעדת מיטבר בתל אביב

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6 מנות:
  • נתח סינטה מיושן מבשר טרי במשקל של 1 וחצי עד 2 ק"ג
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם חרדל דיז'ון חלק
  • 3 כפות פלפל שחור גרוס
  • 5 ענפי רוזמרין
  • אם רוצים אפשר גם 12 שיני שום

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את הסינטה מהשומן והגידים. בעזרת סכין חדה יוצרים כיסים בבשר ודוחפים פנימה את שיני השום.
  • 2. מערבבים בקערה את החרדל והחמאה.
  • 3. מנגבים את נתח הבשר ומורחים מעט את כל הצדדים עם תערובת החמאה והחרדל.
  • 4. מניחים על הנתח את ענפי הרוזמרין ויוצקים גם עליהם מעט מהרוטב. מפלפלים קלות את הנתח.
  • 5. מחממים את התנור לחום המקסימלי (250-280 מעלות).
  • צולים את נתח הבשר כ- 20 דקות (בהתאם לגודל הנתח).
  • 6. מורידים את חום התנור ל- 100 מעלות על ידי פתיחת הדלת,
  • וממשיכים לצלות כ- 30 עד 45 דקות נוספות (חצי שעה למדיום רייר, 45 דקות למדיום) בהתאם לדרגת הצלייה הרצויה וגודל הנתח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully