בורגר שיבולת שועל
באדיבות אתר הצמחונות הישראלי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 בצל קצוץ
- כף שמן זית
- 2 כוסות מים
- 1/4 כוס רוטב סויה
- שן שום כתושה
- כף וחצי אבקת בצל
- כף בזיליקום/אורגנו מיובש
- 1/4 כוס שמרי בירה
- 1/4 כוס זרעי חמניות או אגוזי מלך קצוצים
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 2 כוסות שיבולת שועל
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל בשמן עד שהבצל מתרכך.
- 2. מוסיפים למחבת את יתר החומרים פרט לשיבולת שועל, מערבבים היטב ומבשלים כחמש דקות.
- 3. מוסיפים את שיבולת השועל, מערבבים היטב ומבשלים חמש דקות נוספות.
- 4. מכסים את המחבת או את הסיר ומשהים בצד למשך שעה.
- 5. יוצרים כ 15 כתיתות בגודל של חצי כוס. רצוי ליצור את הכתיתות עם ידיים רטובות ולסדר בתבנית אפייה משומנת.
- 6. אופים ב 180 מעלות במשך 35 דקות, הופכים ואופים 15 דקות נוספות או מטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
- 7. אפשר להקפיא אם לא משתמשים בכל העיסה.