- 1. יוצקים את שמן הזית לסיר גדול (רצוי קדרת-ברזל כבדה, אבל גם סיר נירוסטה איכותי יתאים). מדליקים את הגז על להבה בינונית, ומניחים עליה את הסיר.
-
- 2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, ומכניסים לסיר. מאדים את הבצל כ-5 דקות, עד שהוא שקוף. אם הוא מתחיל להשחים בקצוות, מנמיכים את האש.
-
- 3. קולפים את הגזרים, קוצצים לקוביות, ומוסיפים לסיר. מערבבים.
-
- 4. מנקים את הפלפל החריף מהזרעים והגידים הלבנים שבתוכו, קוצצים דק, ומוסיפים לסיר. מערבבים. (אם רוצים את המנה חריפה מאוד, אין צורך להרחיק את הזרעים והגידים הלבנים, ומשתמשים בכל הפלפל.)
-
- 5. כותשים את שיני השום ומוסיפים לסיר.
-
- 6. מנקים את הפטריות, פורסים לפרוסות בעובי בינוני, ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים 5 דקות.
-
- 7. מוסיפים לסיר את חזה העוף, ומפוררים אותו בכף עץ. מערבבים כמה שניות, עד שפירורי הבשר מלבינים.
-
- 8. יוצקים לסיר את היין, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. מוסיפים את הטימין היבש או את גבעולי הטימין. אם משתמשים בטימין טרי, אין צורך להפריד את העלים מהגבעולים. העלים ייפלו מהגבעולים בזמן הבישול, ובסופו מרחיקים פשוט את הגבעולים המעורטלים.
-
- 9. מתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה. מדי פעם מערבבים, כדי שהרוטב שבתחתית הסיר לא ייחרך.
-
- 10. יוצקים מהרוטב על מנת ספגטי שבושל לפי הוראות היצרן. מנת פסטה לאדם אחד היא בין 100 ל-125 גרם (כלומר עד ¼ חבילה של 500 גרם פסטה). יוצקים רוטב בכמות הרצוייה, וזורים מעליו פטרוזיליה קצוצה. אפשר גם לזרות גבינת פרמזן מגוררת.