מקלות סוכר וקינמון
אלה בעצם בעוגיות אוזני פיל רק בפורמט של מקל ארוך
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 400 גר' בצק עלים מופשר
- 3 כפות חמאה מומסת (מומלץ מאד חמאה הולנדית צהבהבה ומשובחת)
- 3 כפות סוכר חום בהיר + כפית גדושה קינמון
- כף שקדים גרוסים (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. פורסים את הבצק על גבי משטח עבודה ובעזרת סרגל חותכים לרצועות באורך של כ 15 ס"מ ורוחב של כ 2 ס"מ.
- 2. מברישים את רצועות הבצק בחמאה מומסת.
- 3. מפזרים תערובת של סוכר וקינמון ומוסיפים שקדים גרוסים.
- 4. מרימים בעדינות רצועת בצק ומגלגלים כמו ביסלי גריל לקבלת מקל ארוך ודק.
- 5. מניחים את המקלות במרווחים של 2 ס"מ בתבנית על גבי נייר אפייה.
- 6. אופים בחום של 180 מעלות עד שהמקלות זהובים.