סול בקראסט עשבי תיבול
השתמשנו בדג סול אבל שדרוג פירורי הלחם יקפיץ כל פילה דג וגם את ציפוי שניצל העוף המסורתי. יש גם טיפ מצוין שישאיר לכם אצבעות נקיות במהלך סוללת הטבילה של הקמח-ביצה-פירורי לחם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- פילטים של דג סול
- חצי צרור כוסברה
- חצי צרור פטרוזיליה
- תוספות ירוקות כמו נענע, בזיליקום, טרגון או כל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים
- 1 שן שום אחת
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
- צלחת קמח לציפוי
- צלחת עם ביצה טרופה לציפוי
- פירורי לחם (אפשר לגוון את הטעם גם עם זיתים או אגוזים)
- שמן לטיגון
- לרוטב לימון:
- מיץ מלימון אחד
- 5 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
- חצי כוס ציר (עדיף ציר דגים, כמובן, אך גם ציר ירקות יעשה את העבודה)
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
- בלילת קורנפלור להסמכה לפי הצורך (כפית קורנפלור במעט מים רותחים)
אופן ההכנה
- 1. מכינים את תערובת הפירורים המתובלת: קוצצים את עשבי התיבול בפוד פרוססור בפולסים קצרים, ומוסיפים את פירורי הלחם את השום, המלח והפלפל.
- 2. מחממים את השמן ובינתיים טובלים את הפילטים של הדג בסדר הבא: קמח, ביצה ופירורים מתובלים (אם רוצים ציפוי עבה יותר טובלים פעם אחת על פי הסדר הזה ופעם שנייה רק בביצה ובפירורים).
- 3. אם תקפידו על יד אחת לחומרים היבשים (קמח, פירורים) ויד אחת לחומר הרטוב (ביצה) האצבעות שלכם יישארו נקיות.
- 4. מכינים את הרוטב: מרתיחים את כל המרכיבים יחד, מערבבים ויוצקים על השניצל.