סלט פאתוש
מתכון של השף עודד צפתי, ביסטרו בר "על הנהר"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 4 מנות:
- 2-3 עגבניות
- צרור עלי בזיליקום
- 2-3 בצלים ירוקים רק העלים הירוקים
- כף עגבניות מיובשות
- חצי פיתה
- 1 ענף רוזמרין
- 2 מדליונים של גבינת סנט מור
- מעט סומק
- שמן זית
- קליפת לימון מלימון אחד
- לטעם- מלח ומיץ לימון
- 4-5 שיני שום אפויות.
אופן ההכנה
- 1. בקערה שמים עגבניות חתוכות גס, בזיליקום ובצל ירוק (גם כן בחיתוך גס). מוסיפים את העגבניות המיובשות קצוצות דק. מוסיפים שמן זית ,לימון, מלח, קליפת לימון מגוררת ואת שיני השום האפויות.
- 2. במקביל במחבת מטגנים את חצי הפיתה בשמן זית וענף רוזמרין עד להזהבה, חותכים את הפיתה לקוביות דקות אך גסות.
- מערבבים את כל מצרכי הסלט מפזרים את חתיכות הפיתה המטוגנת, מלמעלה מניחים את מדליוני גבינת הסנט מור, ומפזרים מלמעלה מעט סומק.
- - למי שלא מקפיד על כשרות. ניתן להוסיף לסלט חתיכות של בייקון מטוגן.