וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיווי ב"מרק" לבנדר וסורבה יוגורט

מתכון מאת: מערכת וואלה

קיווי במרק לבנדר וסורבה יוגורט. צבי טריגר
קיווי במרק לבנדר וסורבה יוגורט

מצרכים למתכון

  • לקיווי ב"מרק" לבנדר:
  • 2 קיווי
  • כפית גדושה של לבנדר מיובש (להשיג בחנויות הטבע, באגף החליטות)
  • כפית דבש
  • כוס מים רותחים
  • לסורבה:
  • 3 חלבונים (רצוי מביצי חופש אורגניות)
  • 2/3 כוס סוכר לבן
  • 3 כוסות יוגורט טבעי (4 גביעים של 200 גר')

אופן ההכנה

  • 1. חולטים את הלבנדר בעזרת כפית חליטה בכוס מים רותחים ומוסיפים את הדבש. משאירים את הלבנדר בתוך הכוס עד שהמים מתקררים ומגיעים לטמפרטורת החדר. מוציאים את הלבנדר וזורקים.
  • 2. קולפים את הקיווי, חוצים כל פרי לרוחב, ולאחר מכן חוצים שוב כל חצי לרוחב. כך מתקבלות מכל פרי ארבע פרוסות עבות. מניחים את הפרוסות בקופסת פלסטיק עם מכסה, יוצקים עליהן את "מרק" הלבנדר והדבש (אם ברחו עלי לבנדר מכפית החליטה, יוצקים את הנוזל דרך מסננת). סוגרים את המכסה, ומכניסים למקרר למשך 6 שעות, עד לילה. בכל מקרה, אל תשרו את הקיווי בנוזל יותר מ-24 שעות, משום שהוא יהיה רך מדי ויאבד את פריכותו.
  • 3. מכינים את הסורבה: במיקסר המצויד במקצף מקציפים קלות את החלבונים עד שהם מתחילים להעלות בועות (במהירות בינונית). תוך כדי פעולת המיקסר, מתחילים להוסיף את הסוכר באיטיות. כשמסיימים להוסיף את הסוכר, מגבירים את המהירות, וממשיכים להקציף כ-4-5 דקות, עד שמתקבל קצב מבריק ונוקשה.
  • 4. יוצקים את היוגורט לקערה גדולה, וטורפים אותו עד שהוא חלק לגמרי.
  • 5. מקפלים בעדינות את הקצף אל תוך היוגורט.
  • 6. מעבירים את התערובת למכונת גלידה ומקפיאים לפי הוראות היצרן.
  • 7. כשהסורבה מוכן, מעבירים אותו למיכל אטום, ומקפיאים.
  • 8. הרכבת המנה: מניחים בצלחת שתי פרוסות קיווי, ומעליהן כדור קטן של סורבה. מזליפים מעט מנוזל ההשריה, ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully