- 1. חולטים את הלבנדר בעזרת כפית חליטה בכוס מים רותחים ומוסיפים את הדבש. משאירים את הלבנדר בתוך הכוס עד שהמים מתקררים ומגיעים לטמפרטורת החדר. מוציאים את הלבנדר וזורקים.
-
- 2. קולפים את הקיווי, חוצים כל פרי לרוחב, ולאחר מכן חוצים שוב כל חצי לרוחב. כך מתקבלות מכל פרי ארבע פרוסות עבות. מניחים את הפרוסות בקופסת פלסטיק עם מכסה, יוצקים עליהן את "מרק" הלבנדר והדבש (אם ברחו עלי לבנדר מכפית החליטה, יוצקים את הנוזל דרך מסננת). סוגרים את המכסה, ומכניסים למקרר למשך 6 שעות, עד לילה. בכל מקרה, אל תשרו את הקיווי בנוזל יותר מ-24 שעות, משום שהוא יהיה רך מדי ויאבד את פריכותו.
-
- 3. מכינים את הסורבה: במיקסר המצויד במקצף מקציפים קלות את החלבונים עד שהם מתחילים להעלות בועות (במהירות בינונית). תוך כדי פעולת המיקסר, מתחילים להוסיף את הסוכר באיטיות. כשמסיימים להוסיף את הסוכר, מגבירים את המהירות, וממשיכים להקציף כ-4-5 דקות, עד שמתקבל קצב מבריק ונוקשה.
-
- 4. יוצקים את היוגורט לקערה גדולה, וטורפים אותו עד שהוא חלק לגמרי.
-
- 5. מקפלים בעדינות את הקצף אל תוך היוגורט.
-
- 6. מעבירים את התערובת למכונת גלידה ומקפיאים לפי הוראות היצרן.
-
- 7. כשהסורבה מוכן, מעבירים אותו למיכל אטום, ומקפיאים.
-
- 8. הרכבת המנה: מניחים בצלחת שתי פרוסות קיווי, ומעליהן כדור קטן של סורבה. מזליפים מעט מנוזל ההשריה, ומגישים מיד.