קדירת ירקות שורש אתיופית לא חריפה
מתכון באדיבות מסעדת חבש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 4 מנות:
- 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 4 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות עבות
- חצי כרוב חתוך לרצועות
- שלושה בצלים גדולים טחונים דק
- מלח לפי הטעם
- כף כורכום
- שום כתוש
- כף אבקת זנגויל
- חצי כוס שמן
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הבצל הטחון ללא שמן עד שהוא משחים. מוסיפים את השמן וכורכום ומטגנים למשך 5 דקות. מוסיפים את הגזר, והכרוב ומאדים למשך 3 דקות נוספות.
- 2. מוסיפים את תפוחי האדמה, מכסים במעט מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר לבישול איטי של חצי שעה.
- 3. לקראת סיום מוסיפים את השום, הזנגוויל הטחון ומלח על פי הטעם ומבשלים לחמש דקות נוספות עם מכסה פתוח עד שהרוטב מתאדה ומצטמצם כמעט עד הסוף.
- 4. בשלב האחרון חשוב להקפיד לבחוש כל הזמן על מנת שהתבשיל לא ידבק לתחתית הסיר וייצרב.