מרק מיסו יפני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 חבילה בצל ירוק חתוך קטן
- 2 חופנים אצות מיובשות. (להשרות במים פושרים עד לפתיחתם)
- 1/2 חבילה טופו (לחתוך לקוביות)
- 4 כפות תרכיז מיסו אדום
- 2 כפות מירין
- 2 כפיות (שקיקים) של דאשי יפני
- 2 ליטר מים פושרים
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 - 2 חופנים פטריות/אטריות ביצים דקות - לא חובה!
אופן ההכנה
- 1. שופכים לסיר את 2 הליטר מים פושרים.
- 2. מוסיפים את תרכיז המיסו האדום, המירין והפלפל הלבן לתוך הסיר ומערבבים טוב עד שימסו במים.
- 3. מוסיפים את הבצל הירוק והטופו לתוך הסיר.
- 4. לאחר שהמים בסיר רתחו מוסיפים את האצות (ללא המי) ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה מלאה.
- 5. מומלץ שלאחר שהמים רתחו להוסיף פטריות/אטריות ביצים דקות ולערבב הכל יחד מדי פעם עד לרתיחה מלאה.