מרק תירס ובצל חלבי-אקזוטי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 50 גרם חמאה/מרגרינה
- 3 בצלים בינוניים (קצוצים דק)
- 1 קופסת שימורים של תירס
- 1 ליטר חלב
- 2 כפות יין לבן
- 1 כף קמח
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית אבקת מרק פרווה
- 1/2 כפית אבקת זנגביל
- קורט אגוז מוסקט
- קורט טימין
- קורט פפריקה חריפה
- 1.5 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- קרוטונים
אופן ההכנה
- 1. ממיסים חמאה/מרגרינה בסיר, מוסיפים את הבצל ומערבבים עד שיזהיב.
- 2. מוסיפים לסיר את הקמח ומערבבים. לאחר שהכל התערבב מוסיפים את התירס יחד עם נוזליו לסיר ומערבבים שוב.
- 3. יוצקים את החלב לסיר ומערבבים עד שהתערובת הופכת לאחידה.
- 4. מוסיפים את אבקת המרק, סוכר, זנגביל, אגוז מוסקט, טימין, פפריקה חריפה, המלח והפלפל ומערבבים.
- 5. מרתיחים את המרק על אש בינונית עוד 10 - 15 דקות.
- 6. מגישים בליווי קרוטונים.
- בתיאבון!!!