מרק ירוקים עם טוסט גבינת קממבר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 80 גרם חמאה
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 4 זוקיני פרוסים
- 1/2 1 כוסות אפונה מוקפאת
- 250 גרם תפרחות ברוקולי מוקפאות
- 5 בצלים ירוקים קצוצים
- 200 גרם תרד טרי קצוץ
- צרור אספרגוס חתוך לקטעים ( לא הכרחי )
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 3 כפות קמח
- 6 כוסות מרק ירקות צח או מרק בטעם עוף
- 1 מכל שמנת לקצפת 32% מסדרת השף הלבן
- להגשה
- 6 פרוסות אלכסוניות מבאגט
- 6 פרוסות אלכסוניות של קולאז קממבר
- עירית קצוצה
אופן ההכנה
- 1. ממיסים בסיר גדול חמאה ושמן מוסיפים את כל הירקות מתבלים במלח ובפלפל, מאדים כ- 10 דקות ובוחשים מדי פעם. מוסיפים את הקמח ובוחשים מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 40 דקות.
- 2. מרסקים את תכולת המרק במעבד ידני או במעבד מזון. מוסיפים למרק את השמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול.
- 3. להכנת הטוסט: מסדרים את פרוסות הבאגט בתבנית, מניחים מעל את פרוסות הגבינה ואופים בתנור חם עד להזהבה.
- 4. מגישים בעיטור עירית קצוצה וטוסט גבינת קממבר.