חצילים קלויים ברוטב עגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חצילים
- מלח גס
- 2 ביצים
- רבע כוס קמח
- שמן קנולה
- בצל קצוץ דק
- שום כתוש
- רסק עגבניות/עגבניות מרוסקות
- 1.5 כוסות מים
- מלח, פלפל, אבקת מרק
אופן ההכנה
- 1. פרסו את שני החצילים לפרוסות דקות (פחות או יותר ס"מ 1).
- 2. הניחו אותם על צלחת ופזרו עליהם מלח גס. הניחו להם למשך שעה ונגבו את המלח בנייר סופג.
- 3. הכינו בלילה מהביצים והקמח
- 4. הרתיחו שכבה עבה של שמן במחבת.
- 5. טבלו את פרוסות החצילים בבלילה וטגנו בשמן עד שמזהיבים.
- 6. בסיר נפרד הרתיחו מעט שמן וטגנו את הבצל והשום.
- 7. הוסיפו את הרסק ואת המים.
- 8. טבלו במלח, פלפל ואבקת מרק (אפשר להוסיף מעט קינמון).
- 9.לאחר רתיחה הוסיפו את החצילים המטוגנים לרוטב למשך רבע שעה.