סלט אפונה סינית בתחמיץ בלסמי ופרמז'ן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים :
- 2\1 ק"ג אפונה סינית
- 1 סלסה פטריות שמפניון פרוסות
- 2 גזרים פרוסים דק
- חופן נבטים
- 50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
- לתחמיץ:
- 4\1 כוס חומץ בלסמי
- מיץ מתפוז אחד
- 4\3 כוס שמן זית
- 2 שיני שום
- 1 כף דבש
אופן ההכנה
- 1. תחילה חולטים את האפונה הסינית במים רותחים למשך 1-2 דקות ומוציאים למי קרח .
- 2. להכנת התחמיץ מעבירים את כל החומרים למעבד מזון מלבד השמן זית וטוחנים מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי ותוך כדי פעולת המעבד עד לקבלת מרקם סמיך .
- 3. מערבבים בקערה את האפונה הסינית עם שאר המרכיבים מתבלים בתחמיץ הבלסמי ומפזרים גבינת פרמז'ן מעל .