וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה ושוקולד לבן

הכיף הגדול בעוגה הזו היא המבט בעיניהם של הסועדים, כשהם מבינים שהעוגה הלבנה שלפניהם לא מכילה רק גבינה, אלא הפתעה בדמות שוקולד לבן מתקתק.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

עוגת גבינה ושוקולד של חטאים מתוקים. בן יגבס,
עוגת גבינה ושוקולד של חטאים מתוקים/בן יגבס

מצרכים למתכון

  • לבסיס:
  • 200 גר' ביסקוויטים בטעם שוקו
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 3 כפות סוכר
  • קורט קינמון (לא חובה)
  • לעוגה:
  • 500 גרם גבינת שמנת (30%)
  • 250 גר' גבינת טוב טעם
  • 1 מכל שמנת חמוצה
  • כוס סוכר
  • גרגרים ממקל וניל אחד
  • 100 גר' שוקולד לבן
  • 2 כפות חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה קרה מאד 38% שומן
  • לציפוי:
  • 150 גר' שוקולד לבן מגורר (אפשר ליצור תלתלי שוקולד בעזרת קולפן ירקות)
  • קורט קינמון

אופן ההכנה

  • 1. מרפדים תבנית עגולה (26 ס"מ) בניר אפיה ומשמנים את התחתית והדפנות.
  • 2. מכינים את הבסיס: שמים במעבד מזון את הביסקוויטים והסוכר וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים את הבסיס על תחתית התבנית ומהדקים היטב בעזרת האצבעות.
  • 3. שמים בקערת המערבל את הגבינות, השמנת, הסוכר, והווניל ומערבלים לתערובת אחידה.
  • 4. ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם 2 כפות חלב ומוסיפים לתערובת הגבינות.
  • 5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות אל תערובת הגבינות.
  • 6. יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויטים ומכניסים את העוגה למקרר לכמה שעות, עד שהיא מתייצבת.
  • 7. מפזרים למעלה פתיתי שוקולד לבן ומעט קינמון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully