עוגת גבינה ושוקולד לבן

הכיף הגדול בעוגה הזו היא המבט בעיניהם של הסועדים, כשהם מבינים שהעוגה הלבנה שלפניהם לא מכילה רק גבינה, אלא הפתעה בדמות שוקולד לבן מתקתק.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
עוגת גבינה ושוקולד של חטאים מתוקים(צילום: בן יגבס)

מצרכים

  • לבסיס:
  • 200 גר' ביסקוויטים בטעם שוקו
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 3 כפות סוכר
  • קורט קינמון (לא חובה)
  • לעוגה:
  • 500 גרם גבינת שמנת (30%)
  • 250 גר' גבינת טוב טעם
  • 1 מכל שמנת חמוצה
  • כוס סוכר
  • גרגרים ממקל וניל אחד
  • 100 גר' שוקולד לבן
  • 2 כפות חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה קרה מאד 38% שומן
  • לציפוי:
  • 150 גר' שוקולד לבן מגורר (אפשר ליצור תלתלי שוקולד בעזרת קולפן ירקות)
  • קורט קינמון

אופן ההכנה

  • 1. מרפדים תבנית עגולה (26 ס"מ) בניר אפיה ומשמנים את התחתית והדפנות.
  • 2. מכינים את הבסיס: שמים במעבד מזון את הביסקוויטים והסוכר וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים את הבסיס על תחתית התבנית ומהדקים היטב בעזרת האצבעות.
  • 3. שמים בקערת המערבל את הגבינות, השמנת, הסוכר, והווניל ומערבלים לתערובת אחידה.
  • 4. ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם 2 כפות חלב ומוסיפים לתערובת הגבינות.
  • 5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות אל תערובת הגבינות.
  • 6. יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויטים ומכניסים את העוגה למקרר לכמה שעות, עד שהיא מתייצבת.
  • 7. מפזרים למעלה פתיתי שוקולד לבן ומעט קינמון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully