וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמה בעג'ין

מתכון מאת: רוית,ravit_chen@yahoo.com

לחמים חיטה. ShutterStock
לחמים חיטה

מצרכים למתכון

  • ל-20 פיצות אישיות בקוטר 12 ס"מ
  • לבצק:
  • חצי כוס מים פושרים
  • 8 גר' (1 כפית גדושה) שמרים טריים
  • 35 גר' (2 כפות) סוכר
  • 550 גר' קמח
  • 10 גר (2 כפיות) מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 350 מ"ל ( 3/4 1 כוסות) מים
  • לציפוי:
  • 1 חציל
  • מלח גס
  • 1/3 כוס שמן לטיגון
  • 200 גר' גבינת פטה (או בולגרית) מפוררת

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים ואת השמרים עם חצי כוס המים הפושרים
  • 2. לשים את כל חומרי הבצק, כולל השמרים המומסים ומניחים במקום חמים להתפחה.
  • 3. מחלקים ל-12 כדורים מניחים בתבנית משומנת מכסים במגבת לחה ומתפיחים שוב לכחצי שעה (או במקרר למשך הלילה)
  • 4. חותכים את החציל לקוביות זורים מלח ומניחים ל1/2 שעה,שוטפים ומייבשים,מטגנים ומספיגים במגבת נייר
  • משטחים כל כדור לעיגול ומניחים ל-10 דק'
  • 5. מחממים תנור ל-250 מעלות עם תבניות בפנים
  • 6. יוצקים מעט שמן זית לתבניות החמות ומברישים, מניחים עיגול בצק ומעליו את החצילים והגבינה
  • 7. אופים 5 דק'

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully