וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט תאנים וקרם וניל

באדיבות מיקי רבינוביץ, "כתרי" עפולה

מתכון מאת: מערכת וואלה

טורט תאנים.
טורט תאנים

מצרכים למתכון

  • 1 2/1 ק"ג תאנים
  • לבצק:
  • 250 גרם קמח 1 4/3 כוסות
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 3 חלמונים
  • 60 גרם סוכר 4 כפות
  • 1 קורט מלח
  • 1 קליפת לימון מגוררת
  • לקרם וניל (פטיסייר):
  • 6 חלמונים
  • 125 גרם סוכר 1/2 כוס+כף שטוחה
  • 40 גרם קמח 5 כפות
  • 2/1 ליטר חלב
  • 1 מקל וניל חצוי לאורך

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים את כל חומרי הבצק חוץ מהקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • 2. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצרים גושים. את הגושים לשים ביד לכדור בצק. משטחים את הכדור עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לפחות לשעה.
  • 3. מחממים תנור ל200- מעלות צלזיוס.
  • 4. משמנים תבנית טארט מתכתית מתפרקת (תבנית 26 או 28) במעט חמאה. פורשים את הבצק על התבנית בעובי אחיד ומהדקים, גם בשוליים. דוקרים את הבצק במזלג. מכסים בנייר כסף ועליו משהו כבד עמיד בחום (כדי שהבצק לא יתנפח בזמן האפיה). מחזירים למקרר לחצי שעה נוספת.
  • 5. אופים בתנור כ20- דקות. מסירים את נייר הכסף והמשקולת ואופים עוד 5 דקות . מקררים על רשת.
  • 6. מכנים קרם פטיסייר: טורפים את החלמונים עם שליש מהסוכר עד לקבלת קרם צהוב ויפה. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב.
  • 7. מרתיחים את החלב בסיר קטן, עם שאר הסוכר ומקל הוניל שתוכנו גורד פנימה. כשהחלב מתחיל לבעבע מוסיפים שליש ממנו לתערובת החלמונים ולא מפסיקים לערבב עד שהכל מתאחד.
  • 8. מעבירים את תערובת החלמונים והחלב לתוך הסיר עם שאר החלב ומביאים לרתיחה על אש קטנה , תוך ערבוב מתמיד. נותנים לזה לבעבע 2 דקות אחרי הרתיחה ללא ערבוב ומעבירים לקערה. מניחים על פני הקרם נילון נצמד בכדי למנוע היוצרות קרום. ממתינים עד שהקרם מגיע לטמפרטורת החדר.
  • 9. מרכיבים את הטארט: חוצים את התאנים. מורחים את הקרם על הבצק ומסדרים מעליו את התאנים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully