עוגת ליצ'י ושקדים מקורמלים
מתכון של הקונדיטור גיל בר חיים, קונדיטוריית "לה פנריה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-תבנית אינגליש קייק באורך 26 ס"מ
- 1 כוס שקדים שלמים מקולפים
- 2.5 כוסות קמח תופח
- 800 גר' חמאה
- 3 כפות דבש
- 0.5 כפית קינמון
- 0.5 כוסות סוכר
- 1.25 כוס סוכר דמררה
- 4 ביצים
- 0.5 כפית גרידת תפוז
- 15 ליצ'י מקולפים
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את הסוכר הלבן עד לקבלת קרמל מוסים את השקדים והדבש מערבבים כדקה ומצננים בחוץ .
- 2. מערבבים את החמאה עם הסוכר דמררה ובהדרגה מוסיפים הביצים עד להקצפה אחידה ואורירית . מוסיפים את הקמח , קינמון גרידת תפוז וליצ'י ומחברים הכל עד קבלת מרקם אחיד .
- 3. מוזגים לתוך תבנית האפיה ומשטחים יפה , מפזרים את השקדים בצורה יפה על העוגה .
- 4. אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 35 דקות בערך .
- 5. מצננים מעט ומגישים .
- 6. גלידה וניל תהיה ליווי מצויין לעוגה .