פשטידת פטריות וסלרי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 קופסאות שימורים של פטריות
- 330 גרם סלרי
- 2 כוסות קמח
- 3 כפיות מלח
- 3 ביצים
- 1 אבקת אפיה
- 1 ו3/4 כוסות מים
- 150 גרם גבינת כבשים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 3 בצלים בינוניים
- פלפל שחור לתבל לפי הטעם
- ופטרוזליה לקישוט
אופן ההכנה
- 1. שופכים את הקמח, אבקת האפיה, כוס מים ואת הביצים לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים עם כף.
- 2. שמים בקערה הבינונית את הגבינה, 3/4 כוס מים ותמצית הוניל ובוחשים.
- 3. מוסיפים את עיסת הגבינה לקערה הגדולה.
- 4. חותכים את הבצל ואת הסלרי ומוסיפים אותם ואת הפטריות לקערה, ומערבבים, ומתבלים לפי הטעם.
- 5. שופכים את העיסה לתבנית האפיה.
- 6. שמים בתנור לכ-20 דקות בחום של 180 מעלות.
- 7. הפשטידה מוכנה כאשר מכניסים קיסם והוא יוצא יבש.