וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוכף טלה

באדיבות השף ערן שרויטמן, מסעדת אורקה

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוכף טלה במסעדת אורקה.
אוכף טלה במסעדת אורקה

מצרכים למתכון

  • ל- 4 מנות:
  • 400 גרם אוכף טלה (בד"כ מכיל 300 גרם סינטה ו- 100 גרם פילה)
  • 100 גרם אפונה
  • קליפות של שני תפוחי אדמה אפויים
  • גביע שמנת 38%
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: לוקחים את קליפות התפו"א האפוי, שמים בסיר עם השמנת, מבשלים כ- 10 דקות . מסננים את הקליפות ומתבלים במלח ופלפל. מקציפים בעזרת בלנדר ידני.
  • 2. מכינים את האוכף: מחלקים את הנתחים לארבעה חלקים. את הסינטה טלה שמים במחבת טפלון ללא שמן כאשר שומן הסינטה בצד התחתון. כשהשומן מושחר , הופכים ומטגנים דקה בכל צד.
  • 3. מניחים בצד למנוחה, עטוף בנייר כסף. את פילה הטלה צורבים באותה המחבת לדקה מכל צד.
  • 4. מוציאים את הסינטה מנייר הכסף, ומחממים בתנור (200 מעלות) 3 דקות. מוציאים מהתנור, פורסים לפרוסות עבות של 1.5 ס"מ, מניחים בצלחת את הרוטב ומעל את האוכף טלה , מפזרים מעל אפונה מאודה.
  • 5. מגישים עם תפוחי אדמה או פירה, תבשיל חיטה או כל תוספת אחרת לבחירתכם

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully