אוכף טלה
באדיבות השף ערן שרויטמן, מסעדת אורקה
אוכף טלה במסעדת אורקה (צילום: יח"צ)
מחשבון המרות
- ל- 4 מנות:
- 400 גרם אוכף טלה (בד"כ מכיל 300 גרם סינטה ו- 100 גרם פילה)
- 100 גרם אפונה
- קליפות של שני תפוחי אדמה אפויים
- גביע שמנת 38%
- מלח
- פלפל שחור
- 1. מכינים את הרוטב: לוקחים את קליפות התפו"א האפוי, שמים בסיר עם השמנת, מבשלים כ- 10 דקות . מסננים את הקליפות ומתבלים במלח ופלפל. מקציפים בעזרת בלנדר ידני.
- 2. מכינים את האוכף: מחלקים את הנתחים לארבעה חלקים. את הסינטה טלה שמים במחבת טפלון ללא שמן כאשר שומן הסינטה בצד התחתון. כשהשומן מושחר , הופכים ומטגנים דקה בכל צד.
- 3. מניחים בצד למנוחה, עטוף בנייר כסף. את פילה הטלה צורבים באותה המחבת לדקה מכל צד.
- 4. מוציאים את הסינטה מנייר הכסף, ומחממים בתנור (200 מעלות) 3 דקות. מוציאים מהתנור, פורסים לפרוסות עבות של 1.5 ס"מ, מניחים בצלחת את הרוטב ומעל את האוכף טלה , מפזרים מעל אפונה מאודה.
- 5. מגישים עם תפוחי אדמה או פירה, תבשיל חיטה או כל תוספת אחרת לבחירתכם
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה