מרק מלון מרענן עם ריחן, חלב קוקוס וקוויאר אבטיח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי ק"ג מלון קלוף ונקי מגרעינים
- 100 מ"ל חלב קוקוס
- 6 עלי ריחן (בזיליקום)
- מעט גרידת קליפת הדרים ( תפוז )
- 200 גר' קרח כתוש
- 120 גר' סוכר
- 150 מ"ל מים
- כדורי אבטיח קטנים לקישוט
- הערה: לגרסה אלכוהולית (אופציונלי) ניתן להוסיף 1 כוס צ'ייסר ליקר מידורי מלון (או כל ליקר אחר על בסיס פירות)
אופן ההכנה
- 1. מכינים סירופ סוכר: ממיסים סוכר, מים וגרידת תפוז. מביאים לרתיחה ומצמצמים לחצי כמות נוזל. להמתין עד שיתקרר
- 2. יש לטחון את המלון, חלב הקוקוס, עלי הריחן וכוס צ'ייסר קטנה מסירופ הסוכר במעבד מזון, עד לקבלת מרקם קרמי, אחיד וחלק. המעוניינים בגרסה האלכוהולית יוסיפו גם את הליקר.
- 3. להוסיף קרח כתוש (בסגנון ברד), כשהיחס בין הברד למרק המלון הוא חצי חצי.
- 4. אפשר להוסיף כדורי אבטיח קטנים שגולפו באמצעות כף פריזיאן קטנה .
- 5. לקשט עם עלי או תפרחת ריחן .
- 6. ניתן לשתות את המרק או לאכול עם כף.